Plezierinwijn.nl maakt gebruik van cookies. Sluiten
Plezier-in-wijn_website_02
 
Nog meer Plezier in wijn met:
Plezier-in-wijn_website_05 Plezier-in-wijn_website_10
Plezier-in-wijn_website_13
          Home    Leuke nieuwtjes    Wie zijn wij?    Zoek uw wijn    Biologisch    Aanbiedingen    Nog meer plezier?    Contact   
Kennismaken?     Alles over onze wijnen     Uit welke streken komen ze     Maak kennis met onze Wijnboeren     Wilt u nog meer weten?    
Header1
 
Zoek uw wijn

 

 
     
Filter op
 
     
 
     
 
Onze Toppers
K11 Sw-2014 Noimage
 

2016 Secco
" Kruft-Willems "
€ 8,50

2015 Findling-Rivaner
" Kruft-Willems "
€ 5,95

2015 Frühburgunder
" Adeneuer "
€ 19,95

 
     
 
Wij zoeken vooral lekkere wijnen

En Duitse wijn is in !

Op onze reizen door de wijngebieden in Duitsland zijn wij tot de ontdekking gekomen dat er heel veel mooie wijnen gemaakt worden. De afgelopen decennia hebben de wijnboeren in Duitsland veel geïnvesteerd in kwaliteit. We vielen van de ene verbazing in de andere.
 
De wijnen die wij geproefd en geselecteerd hebben zijn bijna allemaal afkomstig van kleinere wijnboeren. Het gaat om hardwerkende en zeer enthousiaste familiebedrijven. Zij streven stuk voor stuk een lange termijn visie na. Zij staan in de wereld bekend om hun aandacht voor ecologisch verantwoorde wijnbouw en moderne technieken. Dat betekent dat de natuur de kans krijgt zo veel mogelijk tot zijn recht te komen en dat proef je terug in de wijn.
 
Duitse wijngaarden zijn aangeplant op matige tot zeer steile hellingen. Zij worden omringd door bossen die de wind tegenhouden. Vaak liggen de wijngaarden bij de rivier. De reflectie van de zon in de rivier geeft extra zonlicht en warmte maar tempert tegelijkertijd al te grote hitte. De rivier vormt als het ware een warmtebuffer.
 
Duitse wijnen onderscheiden zich met lichte, levendige, aromatische, fruitige wijnen. Omdat Duitsland een noordelijke ligging heeft kent het een lang groeiseizoen. Door de langzame rijping van de druiven komen deze goed tot ontwikkeling en zijn zij in staat veel mineralen uit de bodem op te nemen. Het contrast tussen de warme dagen en koele nachten zorgt voor fruitige wijnen. In vergelijking met zuidelijke landen heeft Duitsland een koel klimaat waardoor aromatische en tegelijkertijd subtiele wijnen ontstaan met een prettig laag alcoholpercentage.
 
In Duitsland worden steeds meer droge, evenwichtige wijnen gemaakt. Traditioneel worden in Duitsland mooie zoete wijnen gemaakt. Heel erg geconcentreerd, denkt u aan een mooie Beerenauslese of Trockenbeerenauslese. Het gaat dan om rijke, zeer aromatische wijnen.

Kelderproeverijen
Offer
 
Iedere laatste zaterdag van de maand houden wij een kelderproeverij, waar we onze wijn(en) van de maand laten proeven.
> lees meer
 

  © 2014 Wijnkoperij Schadee & Mensink  |   VoorwaardenDisclaimerPrivacy Plezier-in-wijn_website_35