Plezierinwijn.nl maakt gebruik van cookies. Sluiten
Plezier-in-wijn_website_02
 
Nog meer Plezier in wijn met:
Plezier-in-wijn_website_05 Plezier-in-wijn_website_10
Plezier-in-wijn_website_13
          Home    Leuke nieuwtjes    Wie zijn wij?    Zoek uw wijn    Biologisch    Aanbiedingen    Nog meer plezier?    Contact   
Kennismaken?     Alles over onze wijnen     Uit welke streken komen ze     Maak kennis met onze Wijnboeren     Wilt u nog meer weten?    
Header1
 
Zoek uw wijn

 

 
     
Filter op
 
     
 
     
 
Onze Toppers
K11 Sw-2014 Noimage
 

2016 Secco
" Kruft-Willems "
€ 8,50

2015 Findling-Rivaner
" Kruft-Willems "
€ 5,95

2015 Frühburgunder
" Adeneuer "
€ 19,95

 
     
 

St. Urbanshof

Sinds generaties verbouwt de famillie Weis wijn op de beste hellingen aan de Moezel en Saar. De oprichter Nicolaus Weis (*1905) richt het bedrijf op in 1947 en noemt het naar de Wijnheilige paus Urban I. Nicolaus heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zijn inzet voor mens en natuur levert hem in 1969 de titel van “Oekonomierat”. Deze titel wordt zelden verstrekt en is sindsdien opgenomen in de naam van het wijngoed.

In 1997 wordt Nikolaus, de derde generatie, actief en samen met zijn vader Herman verbetert hij door herstructurering het familiebezit door minder goede wijngaarden af te stoten en betere percelen aan te kopen. Sinds het jaar 2000 is het wijngoed opgenomen in het prestigieuze VDP (Verband Deutscher Prädikatsweinguter). Grote Duitse wijnen volgens de richtlijnen van het VDP komen uit wijngaarden die geclassificeerd zijn als Erste Lage en heten Grosses Gewaechs. Deze wijnen hebben een maximaalrestsuikergehalte van 9 gram per liter en mogen pas vanaf 1 september in het jaar na de oogst op de markt worden gebracht. St. Urbanshof heeft drie grand-cru-wijngaarden, Leiwener Laurentiuslay, Ockfener Bockstein en Piesporter Goldtroepchen. Daarnaast heeft St. Urbanshof wijngaarden in de gebieden Wiltinger, Saarfeilser en Mehringer. De wijnen van dit wijngoed komen tot stand met natuurlijke gisten die in de kelder aanwezig zijn. Ons is opgevallen dat men zeer verfijnde wijnen maakt met een uitstekende balans tussen de aanwezige zuren, de verschillende mineralen en restzoet. Een goede indicatie voor kwaliteit van een wijngoed is de Gutsriesling, ofwel de riesling van het huis. Wij hebben niet lang geaarzeld en deze wijn in ons assortiment opgenomen.


Wijngaarden
- Leiwener Laurentiuslay
- Piesporter Goldtroepfchen
- Ockfener Bockstein

Druiven
95%     Riesling
5%       Overige soorten

Oogsten
Opbrengst per ha        ong. 62 hl/ha
De beste jaargangen   2008, 2009 en 2010

http://www.urbans-hof.com

Kelderproeverijen
Offer
 
Iedere laatste zaterdag van de maand houden wij een kelderproeverij, waar we onze wijn(en) van de maand laten proeven.
> lees meer
 

  © 2014 Wijnkoperij Schadee & Mensink  |   VoorwaardenDisclaimerPrivacy Plezier-in-wijn_website_35