Onze wijnboeren

Wijngoed Adeneuer

Al meer dan enkele eeuwen is dit wijngoed in bezit van de familie Adeneuer. Op dit moment zijn de twee broers Frank en Marc Adeneuer verantwoordelijk voor het wijngoed. Lees meer.

Wijngoed Becker Steinhauer

Becker-Steinhauer is gevestigd in een klein plaatsje aan de moezel, Mülheim. De familie Becker heeft dit wijngoed reeds zeven generaties in bezit. Sinds enkele jaren is Karsten Becker aan het roer. Lees meer.

Wijngoed Braun

Het wijngoed Braun is gevestigd in Meckenheim. De familie Braun bewerkt de wijngaarden met overtuiging en met respect voor de natuur. Dit is volgens hen de voorwaarde voor eersteklas gewassen. Van ongecompliceerde wijn voor elke gelegenheid tot wijnen van topkwaliteit voor speciale gelegenheden. Lees meer.

Wijngoed Forster

Voor Georg Forster waren zijn kinderen de belangrijkste impuls om ecologisch te gaan werken. In de natuur werken is wat Georg beweegt: ‘Vroeg in de ochtend de zonsopgang meemaken in de wijngaard, de geur van vochtige aarde, het leven in de wijngaard en de groei van de gewassen’. Lees meer.

Wijngoed Kruft Willems

Kruft Willems is een klein wijngoed in het dorpje Veldenz. Het dorpje ligt genesteld in een oude kronkel van de rivier de Moezel. Lees meer.

Wijngoed Meulenhof

Erden is één van de oudste wijndorpjes aan de rivier de Moezel. Stefan Justen heeft hier een prachtig wijngoed dat hij in 1990 heeft overgenomen van zijn vader. Hij maakt er prachtige wijnen van voornamelijk Riesling. Lees meer.

Wijngoed Neuspergerhof

Het wijnhuis Neuspergerhof ligt in het wijnstadje Rohrbach, in het hart van de zuidelijke wijnroute. De naam van het wijnhuis is afgeleid van de locatie in het district “Über dem Neuspergpfad”. De mediterrane bouwstijl en de rustige, idyllische locatie midden in de natuur nodigt wijnliefhebbers uit om te dromen en te ontspannen. Lees meer.

Wijngoed Schönhals

Hanneke Schönhals heeft in 2018 het wijngoed van haar vader Eugen overgenomen. Eugen heeft Hanneke geleerd de natuur te respecteren. Hanneke gaat inmiddels een stapje verder dan haar vader en produceert sinds 2019 biodynamische wijn. Lees meer.

Wijngoed Stülb

Klaus Stülb werkt al sinds ecologisch in het Moezeldal. Hij gebruikt klassieke druivenrassen en plant deze op natuurlijk gevormde terrasformaties. Lees meer.

Wijngoed Urbans Hof

Sinds generaties verbouwt de familie Weis wijn op de beste hellingen aan de Moezel en Saar. De oprichter Nicolaus Weis (*1905) richt het bedrijf op in 1947 en noemt het naar de Wijnheilige paus Urban I.

Nicolaus heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zijn inzet voor mens en natuur levert hem in 1969 de titel van “Ökonomierat”. Deze titel wordt zelden verstrekt en is sindsdien opgenomen in de naam van het wijngoed. Lees meer.

Wijngoed Zehe Clauss

Dit wijngoed is gevestigd in Mainz-Hechtsheim in het wijngebied Rheinhessen. Birgit en Marcus, de eigenaren, hebben dit domein sinds 2010 in bezit. Lees meer.