Welke streken ?

Onze wijnen komen uit alle wijnstreken van Duitsland

Duitsland kent 13 verschillende wijnbouwgebieden en kent bijzondere klimaat- en bodemcondities waardoor Duitse wijnboeren in staat zijn lichte, levendige en fruitige wijnen te produceren.
 
De meeste Duitse wijngebieden liggen in zuidwesten van Duitsland en horen daarmee tot de noordelijkst gelegen wijnbouwgebieden ter wereld. Het relatief milde klimaat en de lange groeitijd maakt de wijnen subtiel, aromatisch en niet te alcoholisch.

Uit de Ahr

Dit kleine paradijs voor rode wijnen ligt dichter bij dan u denkt. Op slechts een paar uur rijden van Nederland, in de vallei van het riviertje de Ahr, vindt u vele wijngaarden tegen de steile tot zeer steile hellingen. Vaak wordt de steilte opgevangen met terrassenwijnbouw en soms alleen te bereiken gezekerd aan een touw.

Uit de Ahr importeren wij op dit moment wijnen van Weingut Adeneuer.

Waar ligt de Moezel: Ahr op de kaart

En nog veel meer informatie: Informatie over de Ahr

Uit de Moezel

De Nahe met de zijrivieren Glan en Alsenz heeft een wijnbouwtraditie van 2000 jaar. Het gebied ligt beschut achter de hoge Hunsrück waardoor milde temperaturen mogelijk zijn. Een uitstekend klimaat voor de wijnbouw.

De streek langs Mosel, Saar en Ruwer geldt als oudste wijngebied van Duitsland. De Romeinen brachten de wijnbouw naar de Moezel.

Uit de Moezel importeren wij op dit moment wijnen van: Weingut Becker Steinhauer, Weingut Kruft-Willems, Weingut Meulenhof, Weingut Hugo Schorn, Weingut Stülb, Weingut Vollenweider en Weingut Urbanshof.

Waar ligt de Moezel: Moezel op de kaart

En nog veel meer informatie: Informatie over de Moezel

Uit de Nahe

De Nahe met de zijrivieren Glan en Alsenz heeft een wijnbouwtraditie van 2000 jaar. Het gebied ligt beschut achter de hoge Hunsrück waardoor milde temperaturen mogelijk zijn. Een uitstekend klimaat voor de wijnbouw.

Uit de Nahe importeren wij op dit moment wijnen van: Weingut Forster

Waar ligt de Nahe: Nahe op de kaart

En nog veel meer informatie: Informatie over de Nahe

Uit de Pfalz

De Pfalz staat bekend om de eerste en bekendste wijnroute, de Deutsche Weinstraße. Deze 85 kilometer lange route verbindt 130 wijndorpen tussen Bockenheim en Schweigen.

Waar ligt de Pfalz: Pfalz op de kaart

En nog veel meer informatie: Informatie over de Pfalz

Uit Rheinhessen

Rheinhessen heeft glooiende heuvels zover het oog reikt. Het grootste wijngebied van Duitsland. De aanplant bestaat uit 26.000 hectare wijngaarden.

Uit Rheinhessen importeren wij wijnen van Weingut Schönhals en Weingut Zehe Clauss.

Waar ligt Rheinhessen: Rheinhessen op de kaart

En nog veel meer informatie: Informatie over Rheinhessen